Over CS

Als Frank Moison geboren, net na het middernachtelijk uur, terwijl Enrico Caruso het Panis Angelicus van de grammofoonplaat afzong, heeft Cricket Samson vanaf de start van zijn aardse bestaan, muziek met de paplepel ingegoten gekregen.
Zodra mobiel, maakten stokjes langs ijzeren hekspijlen klanken die tot de verbeelding spraken. Een metaal kammetje bespeeld op de houten tafel was het eerste muziekinstrument en van elastiekjes werd de eerste gitaar gemaakt. De opvolger van het kammetje, de mondharmonica, leverde CS de eerste bewondering van de omgeving op.
De aanschaf van en de experimenten met de kraakdoos behoorden tot de opwindendste gebeurtenissen in het tienerleven van CS. Het geluidsspectrum werd langzamerhand uitgebreid en gretig verkend. Klanken en muziek vormden, zowel in het hoofd als daarbuiten, de rode draad op de avontuurlijke weg via de analoge Revox naar de digitale laptop.
De gitaar is daarnaast nooit ver weg geweest en speelt de laatste jaren zelfs weer een cruciale rol in het creĆ«ren van de meest recente muziekstukken, in 2013 gevolgd door de release van de cd ‘You got my eyes’.
Een reeks intieme liedjes van eigen hand. In eigen beheer opgenomen en in eigen beheer uitgebracht.
In 2016 verschijnt de opvolger ‘What’s left & what’s to come’. Tien liedjes van eigen hand.